Volg je ons al?

Paarden transportmiddel

Kies een geschikt transportmiddel, zoals een paardentrailer of een professioneel paardenvervoerbedrijf, afhankelijk van de afstand en de bestemming.

Gezondheidsonderzoek bij jouw paard

Laat je paard voorafgaand aan de verhuizing grondig onderzoeken door een dierenarts om er zeker van te zijn dat het in goede gezondheid verkeert en geschikt is voor transport.

Vaccinaties en gezondheidscertificaten van jouw paard

Zorg ervoor dat alle benodigde vaccinaties up-to-date zijn en verkrijg eventuele vereiste gezondheidscertificaten voor het transport.

Identificatie van jouw paard

Zorg dat je paard correct geïdentificeerd is met een microchip of andere vorm van identificatie.

Documentatie van jouw paard

Bewaar belangrijke documenten, zoals eigendomsbewijzen en registratiepapieren, op een veilige en gemakkelijk toegankelijke plaats.

Transportplanning

Plan de reis zorgvuldig, inclusief rustpauzes voor je paard en routebeschrijvingen naar de bestemming.

Voeding en water

Zorg voor voldoende voer en water tijdens het transport en maak je paard vertrouwd met het drinken uit een vreemde bron.

Bescherming tegen blessures

Gebruik transportbandages of andere beschermende uitrusting om blessures te voorkomen tijdens het transport.

Gedragsvoorbereiding

Train je paard om in de trailer te gaan en zich comfortabel te voelen tijdens het transport. Dit kan enige tijd en geduld vergen.

Bestemmingsfaciliteiten

Zorg ervoor dat de bestemmingsfaciliteiten geschikt zijn voor paarden, inclusief een veilige stal, voldoende voedsel en water, en een geschikte omgeving.

Verzekering

Overweeg het afsluiten van een verzekering voor je paard en het transport om eventuele onvoorziene gebeurtenissen te dekken.

Begeleiding

Het kan handig zijn om iemand met ervaring in het verplaatsen van paarden mee te nemen voor begeleiding en ondersteuning tijdens de reis.

Administratieve zaken

Regel eventuele vergunningen of documenten die nodig zijn voor het vervoer van paarden, vooral als je de grens oversteekt.

Quarantaine

Controleer of er quarantainevereisten zijn voor paarden die de nieuwe locatie binnenkomen, vooral als het om een internationaal transport gaat.

Aankomst en aanpassing

Eenmaal op de nieuwe locatie aangekomen, geef jouw paard de tijd om te wennen aan zijn nieuwe omgeving en stalgenoten.

Verhuisbedrijven voor de verhuizing van jouw paard

Het verhuizen van een paard is een complexe en delicate taak die speciale aandacht en zorg vereist. Het is daarom belangrijk om een ervaren en betrouwbaar verhuisbedrijf te kiezen dat gespecialiseerd is in het verhuizen van paarden om ervoor te zorgen dat de verhuizing zo veilig en stressvrij mogelijk verloopt voor jouw geliefde viervoeter. Het welzijn van het paard moet natuurlijk altijd de hoogste prioriteit hebben tijdens het verhuisproces.

Gelukkig kan een verhuisbedrijf dat gespecialiseerd is in het verplaatsen van paarden op verschillende manieren helpen om deze taak soepel en veilig uit te voeren.

Aangepast vervoer

Een gespecialiseerd verhuisbedrijf beschikt over speciale paardentrailers of vrachtwagens die zijn ontworpen om paarden comfortabel en veilig te vervoeren. Deze voertuigen hebben meestal schokdempers en luchtveringsystemen om de rit voor het paard zo soepel mogelijk te maken.

Ervaren personeel

Het verhuisbedrijf heeft personeel dat getraind is in het omgaan met paarden en hun behoeften. Ze weten hoe ze paarden moeten laden, vastzetten en controleren tijdens het transport om stress en letsel te minimaliseren.

Gezondheidscontroles

Het bedrijf kan helpen bij het regelen van gezondheidscontroles voor het paard voordat het wordt verplaatst, inclusief het verkrijgen van de nodige veterinaire documenten en certificaten.

Aanpassingen aan de trailer

Indien nodig kan het verhuisbedrijf de trailer aanpassen om aan de specifieke behoeften van het paard te voldoen. Dit kan onder meer het installeren van speciale ventilatie, verlichting en strooisel om het comfort van het paard te vergroten.

Planning en coördinatie

Het verhuisbedrijf kan de volledige logistieke planning en coördinatie van de verhuizing regelen, inclusief het plannen van de optimale route, het inplannen van tussenstops voor rust en voeding van het paard, en het regelen van grensovergangen indien nodig.

Veiligheid en naleving van regels

Het bedrijf is op de hoogte van de lokale en internationale regelgeving met betrekking tot het transport van paarden en zorgt ervoor dat alle vereisten worden nageleefd om problemen tijdens de reis te voorkomen.

Verzekeringen

Een gespecialiseerd verhuisbedrijf kan vaak ook verzekeringen aanbieden om het paard te beschermen tegen mogelijke schade of letsel tijdens het transport.

Krijgt een paard stress bij een verhuizing?

Paarden kunnen zeker stress ervaren tijdens een verhuizing. Verhuizen kan een ingrijpende gebeurtenis zijn voor paarden, omdat ze gewoontes en omgevingen moeten veranderen. Hier zijn enkele redenen waarom paarden stress kunnen ervaren tijdens een verhuizing.

Verandering van omgeving

Paarden zijn gevoelige dieren die gewend zijn aan hun vertrouwde omgeving. Het plotseling verplaatsen naar een nieuwe stal, weide of locatie kan stress veroorzaken omdat alles nieuw en onbekend is.

Transport

Het transporteren van een paard kan zelf stressvol zijn. De beweging van het voertuig, het lawaai, en de beperkte ruimte in een trailer kunnen angst veroorzaken bij sommige paarden.

Sociale aanpassing

Als het paard andere paarden in zijn nieuwe omgeving ontmoet, kan het stress ervaren bij het vormen van nieuwe sociale banden en het vaststellen van zijn positie in de kudde.

Verandering in routine

Een verhuizing kan ook de dagelijkse routine van het paard verstoren, inclusief voeding, beweging en verzorging, wat stress kan veroorzaken.

Separatie van vertrouwde mensen en dieren

Als het paard gescheiden wordt van vertrouwde mensen of dieren, zoals stalgenoten, kan dit ook stress veroorzaken.

Minimalisering van stress

Om de stress van een verhuizing te minimaliseren, kun je enkele stappen ondernemen, zoals het volgende.

Geleidelijke overgang

Probeer de overgang zo geleidelijk mogelijk te maken. Laat het paard wennen aan zijn nieuwe omgeving voordat je volledig overstapt.

Vertrouwde items

Breng enkele vertrouwde items van het paard mee, zoals zijn deken of emmer, om een gevoel van bekendheid te behouden.

Sociale integratie

Als het paard andere paarden zal ontmoeten op de nieuwe locatie, probeer dan de introductie geleidelijk en zorgvuldig te laten verlopen.

Vertrouwde verzorging

Zorg ervoor dat de dagelijkse verzorging en routine, inclusief voeding en beweging, zo consistent mogelijk blijven.

Geduld en aandacht

Geef jouw paard de tijd om aan de nieuwe situatie te wennen en besteed extra aandacht aan zijn behoeften tijdens de overgangsperiode.

Het is belangrijk om de stresssignalen van je paard te herkennen, zoals nervositeit, verminderde eetlust, overmatige zweetproductie en gedragsveranderingen, en indien nodig passende maatregelen te nemen om het welzijn van je paard te waarborgen. Overleg met een dierenarts of een ervaren paardentrainer kan ook nuttig zijn bij het plannen van een stressvrije verhuizing voor je paard.

Vraag gratis 3 offertes aan

Vind hier de Erkende Verhuizer die bij jouw verhuizing past!

De 4 garanties van Erkende Verhuizers

Icon euro 1
Garantiecertificaat
(tot €100.000,- verzekerd)
Icon garantie 2
Verhuis- en aanbetalingsgarantie
Kwaliteitstandaarden 3
Opgeleid en
gecertificeerd personeel
Icon weegschaal 4
Recht op onafhankelijke geschillencommissie met nakomingsgarantie