Volg je ons al?

Een goed begin is het halve werk

Bij je motorfiets verhuizen komt iets meer kijken dan deze alleen op een aanhanger of vrachtwagen laden. Het is ook belangrijk om de nodige voorbereidingen te treffen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je alle benodigde documentatie bij de hand hebt, zoals het kentekenbewijs en de verzekeringspapieren. Controleer ook de staat van je motorfiets. Is er bestaande schade? Maak hier dan foto’s van als referentie, voor het geval dat er tijdens het verhuisproces toch schade ontstaat.

Extra tip: Informeer bij je verzekeringsmaatschappij of je de dekking kunt uitbreiden voor het transport van je motorfiets.

Kies de juiste transportmethode

Er zijn diverse transportmethodes om je motorfiets mee te verhuizen. Welke je kiest is afhankelijk van de afstand en je budget. Deze opties variëren van het zelf verhuizen van je motor tot het inhuren van een gespecialiseerd transportbedrijf. Deze beschikken over het juiste materiaal en ervaring om je motorfiets veilig naar de gewenste bestemming te brengen.

Zorg dat je jouw motorfiets veilig inpakt

Besluit je om zelf je motorfiets te verplaatsen? Zorg dan voor een veilige verpakking. Gebruik bijvoorbeeld stevige verhuisdekens en spanbanden om je motorfiets vast te zetten. Vergeet ook de kwetsbare delen niet te beschermen met extra padding, denk aan de spiegels en de koplamp.

Controleer de wet-en regelgeving

Ga je jouw motorfiets over een grote afstand verplaatsen, bijvoorbeeld naar het buitenland? Zorg er dan voor dat je op de hoogte bent van de lokale wet- en regelgeving als het om het transporteren van voertuigen gaat. Check ook of je specifieke vergunningen of documenten nodig zijn.

Plan je route

Ben je van plan om zelf te rijden om jouw motorfiets te verhuizen? Plan je route dan zorgvuldig. Vermijd bijvoorbeeld drukke wegen en slechte wegomstandigheden zoveel mogelijk. Als het om een wat langere afstand gaat, is het ook slim om wat tussenstops in te plannen. Zo kun je gelijk tussendoor even je motorfiets controleren.

Kies voor een Erkende Verhuizer

Bij het verhuizen van je motorfiets moet je dus met een hoop dingen rekening houden. Kun je hierbij wel wat ondersteuning gebruiken? Schakel dan de expertise in van een Erkende Verhuizer. Zij brengen niet alleen de nodige kennis en ervaring met zich mee, maar bieden ook een professionele en betrouwbare aanpak bij elke stap van het verhuisproces. Via Verhuizen.nl kun je direct en geheel vrijblijvend drie verhuisoffertes aanvragen bij aangesloten verhuisbedrijven. Geef je oude en nieuwe adres door en wij zorgen dat je gematcht wordt met de meest geschikte verhuisbedrijven.

Vraag gratis 3 offertes aan

Vind hier de Erkende Verhuizer die bij jouw verhuizing past!

De 4 garanties van Erkende Verhuizers

Icon euro 1
Garantiecertificaat
(tot €100.000,- verzekerd)
Icon garantie 2
Verhuis- en aanbetalingsgarantie
Kwaliteitstandaarden 3
Opgeleid en
gecertificeerd personeel
Icon weegschaal 4
Recht op onafhankelijke geschillencommissie met nakomingsgarantie