Volg je ons al?

Verhuizen van een naar Purmerend

Purmerend is geen super grote stad of gemeente. Op de ranglijst van de grootte van Nederlandse steden en gemeenten op basis van inwonersaantal staat Purmerend op plek 37. Toch wordt de stad in Noord-Holland steeds populairder. Vooral bij mensen die wegtrekken uit de stad en iets meer rust en ruimte zoeken in de provincie, is Purmerend een populaire optie geworden. Dat zien we ook terug in de cijfers. Waar in 2020 en 2021 het inwoneraantal door verhuizingen ongeveer gelijk bleef of zelfs afnam, nam de bevolking in 2022 juist enorm toe. Ongeveer 3000 personen verhuisden vanuit Purmerend, terwijl er 4000 personen juist van een andere gemeente naar Purmerend verhuisden. In totaal vonden er in 2022 7.884 verhuizingen van en naar Purmerend plaats.

Wonen in Purmerend

Purmerend bestaat al sinds het einde van de 12e eeuw en is gebaseerd op de nog oudere steden Edam en Monnickendam. Het centrum van Purmerend is verdeeld in 3 gedeeltes waar de meeste mensen wonen: binnenstad, stationsbuurt en Zuiderpolder. In totaal wonen in de gehele gemeente Purmerend ongeveer 80.000 inwoners.

In de binnenstad is het meeste te beleven, met talloze restaurants, cafés, winkelcentra en markten. Hier zijn de woningen ook veelal het oudst en bevatten nog de oude karakteristieke kenmerken. De stationsbuurt is vernoemd naar de locatie van het treinstation van Purmerend, met meerdere regelmatige en rechtstreekse verbindingen naar Amsterdam en de andere grote steden in de Randstad. Zuiderpolder is met name een grote woonwijk voor jong en oud. Andere bekende wijken in Purmerend zijn Wheermolen, Overwhere, De Gors, Purmer Noord, Purmer Zuid en Weidevenne.

Wonen in Purmerend betekent een unieke combinatie tussen rustige charme en stedelijke gemakken. Daarom is Purmerend populair bij zowel alleenstaanden als gezinnen. Het centrum is pittoresk, met gezellige winkelstraten en grachten. Maar ook groene gebieden liggen op steenworp afstand. Denk bijvoorbeeld aan het prachtige Purmerbos, waar je heerlijke wandelingen of andere outdoor activiteiten kunt doen.

Purmerend heeft vele scholen, eigen gezondheidsfaciliteiten en recreatiemogelijkheden. Ook aan cultuur geen gebrek met jaarlijks vele evenementen en festivals. Kortom, een aantrekkelijke combinatie van een sfeervolle, historische omgeving met moderne faciliteiten en op fijne afstand van de grote steden. Hierdoor wordt Purmerend een aantrekkelijke woonbestemming.

Waar dien je op te letten bij het kiezen voor een verhuisbedrijf?

Als je een offerte aanvraagt via Verhuizen.nl, raden we je altijd aan om drie verhuisbedrijven te selecteren om een vrijblijvende offerte aan te vragen. Zo kun je het aanbod en de prijzen met elkaar vergelijken en kun je een beargumenteerde keuze maken. Graag geven we je een aantal tips om het juiste verhuisbedrijf voor jouw klus te kiezen.

Allereerst raden we je aan om de reputatie van eerdere ervaringen met het verhuisbedrijf te onderzoeken. Dat kan bijvoorbeeld door online research te doen en recente reviews te bekijken. Niks zo belangrijk namelijk dan de mening van anderen over de uitgevoerde werkzaamheden. Verder is het goed om te controleren of het verhuisbedrijf voldoet aan de juiste erkenningen en certificeringen. Alle bij ons aangesloten verhuisbedrijven hebben het kwaliteitskeurmerk ‘Erkende Verhuizers’. Hierdoor voldoen ze aan alle eisen en is het personeel gekwalificeerd om de werkzaamheden uit te voeren.

Een andere overweging die belangrijk is om mee te nemen in je keuze is de breedte van het aanbod. Sommige verhuisbedrijven nemen alle diensten mee in een alles-in-één pakket, zoals montageservice en inpakservice. Andere verhuisbedrijven maken standaard prijs met transport- en arbeidskosten, en daar zijn deze extra diensten juist weer additioneel berekend op de offerte. Bedenk goed welke diensten voor jouw situatie gewenst zijn. Vaak is bijvoorbeeld inpakservice niet een extra grote kostenpost, terwijl je hier wel veel baat bij kan hebben. Bekijk de offertes goed op inbegrepen en additionele kosten om te voorkomen dat je later voor onaangename verrassingen komt te staan.

Hoeveel kost gemiddeld een verhuizing in Purmerend?

De prijzen voor een verhuizing van, naar of binnen Purmerend liggen doorgaans gelijk met het landelijk gemiddelde. De kosten zijn met name afhankelijk van de afstand die moet worden afgelegd en welke additionele verhuisdiensten gewenst zijn. Verhuizingen van of naar het centrum zijn veelal iets duurder.

De tarieven voor een Nederlandse verhuizer met een normale verhuiswagen liggen ergens tussen de €70 en €90 euro gemiddeld. Echter raden we je echt aan om een persoonlijke, vrijblijvende offerte aan te vragen om een goede kostenindicatie te krijgen.

Verhuisbedrijven door heel Nederland

Bij Verhuizen.nl kun je niet alleen een overzicht van verhuisbedrijven in purmerend vinden. Erkende Verhuizers bevinden zich namelijk door heel Nederland. Neem daarom ook een kijkje op