Volg je ons al?

Verhuizen van kunst en antiek

Kunst en antiek verhuizen is specialistisch werk. De benodigde verhuismiddelen en inpakmaterialen zijn belangrijk, maar ook het vervoer naar de nieuwe locatie en eventuele opslag vragen een vakkundige aanpak. Hiervoor kun je het beste een professionele verhuizer inschakelen. Jouw kunstwerken afschroeven en monteren kun je gerust aan de verhuizer overlaten. Zij hebben verschillende soorten verpakkingsmiddelen en schilderijdozen. Overleg vooraf wat je precies wilt laten verhuizen en vergeet niet de garantiebepalingen door te nemen. Heb je extra kostbare kunststukken? Informeer jouw verhuizer over de waarde ervan. Indien nodig zal hij de hoogte van de verzekering aanpassen.

verhuizen van kunst en antiek

Verhuizen van grote stukken

Wanneer je grote, zware of kostbare spullen moet verplaatsen, dan kun je ook specifiek daarvoor een verhuisbedrijf inschakelen. Het verhuizen van bijvoorbeeld een piano, grote kroonluchter, kwetsbaar schilderij, een waterbed of een kostbaar kunstobject vraagt om specialistische vaardigheden. Ook als je een deel van de verhuiswerkzaamheden zelf wilt uitvoeren en slechts enkele grote stukken wilt laten doen, kun je de verhuizer inschakelen. Voor elke klus hebben we specialistische verhuizers beschikbaar, denk aan:

  • Verhuizen van een piano
  • Verhuizen van schilderijen
  • Verhuizen van kunst
  • Verhuizen van antiek

Kunst en antiek verhuizen met een Erkende Verhuizer!

Via Verhuizen.nl vraag je snel meerdere offertes aan bij betrouwbare Erkende Verhuizers. Makkelijk, snel en altijd een verhuizer die past bij jouw situatie.

Kunstverhuizing

Het verhuizen van museumstukken of het verhuizen van gehele musea is een ingrijpend en risicovol project. Belangrijk om de juiste verhuizer daarvoor in te schakelen. Wij adviseren verhuisbedrijven met gediplomeerde art-handlers. Zij kennen de risico’s van een dergelijke verhuizing en weten goed met de kunstvoorwerpen om te gaan. Ondersteund met de expertise van de museummedewerkers, verzorgt een projectverhuizer de verhuizing van kunst of een heel museum.

Kunstvoorwerpen zijn er in allerlei soorten en maten, die elk weer onder specifieke condities verhuisd moeten worden. Het verhuizen van kunst naar het buitenland of het verhuizen van schilderijen van en naar de verschillende musea vraagt kennis van zaken. Met het opvragen van referenties vindt u een geschikte verhuizer met de gespecialiseerde medewerkers en ervaring met kunstverhuizingen.

Opslag van kunst

Of het nu gaat om opslag of beheer van relatief eenvoudige kunstvoorwerpen, het opslaan van een complete collectie of om het opslaan van collecties onder specifieke condities: een waardeschatting vooraf bepaalt het benodigde niveau van de opslagfaciliteit. Randvoorwaarden zoals camerabeveiliging, toegangscontrole, klimaatbeheersing, brandalarmering, alarmopvolging etc. is de minimale standaard van de opslagfaciliteit van een projectverhuizer. Online datasystemen maken het mogelijk om de kunst ‘buiten de deur’ op te slaan en toch toegankelijk te houden voor beheer op afstand en bezichtiging van de opgeslagen kunst.

Met de expertise van het museum en de kennis van zaken van de art-handlers van het verhuisbedrijf, bijvoorbeeld over de te gebruiken verpakkingsmaterialen, kunt u verzekerd zijn van een zorgvuldige opslagmethodiek.